Recepta de la "Coca de recapte"

Ingredients per a 4 persones:

Per la massa:
 - 500 gr de farina.
- 30 gr de mantega.
- 30 gr de llevat premsat.
- 1 got petit d´oli.
- 1 got d´aigua  tèbia.
- Sal.

Per a la guarnició:
- 5 tomàquets madurs.
- 2 cebes grans.
- 2 albergínies.
- 2 Pebrots vermells.
- 4 arengades o 4 botifarres.
- 1 got petit d'oli.
- Sal.


Preparació de la massa:
posar la farina sobre el marbre en forma de montnya i fer un foradet al mig on col·locarem el llevat, la sal, la, mantega i l'aigua.Treballar la massa amb les mans fins que tingui textura i no s'anganxi al marbre, i un cop acabada de treballar deixar-la tapada amb un drap a temperatura ambient durant 3 hores perque fermenti.
Tornar a treballar la massa un altre cop afegint-hi l'oli poc a poc fins que l'absorbeixi tot  i la massa quedi suau. Després la tornarem a tapar i deixar reposar 30 minuts més.

Preparació de la coca:
Escalivar i pelar els pebrots i les albergínies, i trteient les llavors i tallant-los a tires.
Estendre la massa preparada en una safata de forn previant enferinada, donanant-li forma de coca amb les mans untades d'oli. Col·locar sobre la massa les cebes tallades en anelles, els tomàquets a trossos i l'escalivada de pebrot i albergínia.
Posarem al damunt les arengades o botifarres i un raig d'oli. Escalfar el forn a 180º i posar la safata durant 30 minuts. Es pot servir freda o calenta.
Bon Profit!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MAGDALENES CASOLANES