Recepta de la "Crema catalana"

Ingredients:
- 6 rovells d'ou.
- 3/4 de 1 de llet.
- 75 gr. de sucre.
- 1/2 canó de canyella.
-  1 trosset de pela de llimona.
-  Sal.

Elaboració:
Mulleu la cassola (evitareu que s'enganxi la llet en coure-la) i feu-hi bullir la llet amb la pela de llimona, la canyella i un pols de sal. Apagueu el foc i deixeu-ho infusionar.
Treballeu els rovells amb el sucre fins que blanquegin i el sucre sigui fos. Afegiu-hi a cullerades la llet infusionada per tal que no quallin els ous. Poseu la barreja en un cassó el foc. Aneu -la remenant amb una cullera de fista fins que quedi presa. Retireu-la del foc i aboqueu-la en un bol. Aneu-la remenant de tant en tant per evitar que és formi un tel.
Podeu substituir la canyella per una beina de vainilla.La sal reforça el gust dolç. Per evitar que es formi tel, també podeu recobrir la crema amb un paper d'alumini untat amb manga. Perquè no es desfaci el canó de canyella, el podeu lligar amb un cordill, tal com es fa amb la carn de rostir.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MAGDALENES CASOLANES